Auto kopen? Controleer aantal eigenaren auto

Second slide

Doe de Online Kentekencheck!

✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto’s check
✓ APK vervaldatum opzoeken
✓ Gedetailleerde waarde opvragen

25 Aug , 2015,
Editor
, , ,
6 comments

eigenaren controleren autoAls je een tweedehands auto gaat kopen, ga je er natuurlijk wel vanuit dat de auto die je aan wil schaffen daadwerkelijk tweedehands is. Dit betekent dat de auto in het bezit is geweest van één eerdere eigenaar en niet van vijf verschillende mensen, die allemaal op hun eigen manier met het betreffende voertuig om zijn gegaan. Wil je zeker weten dat je een tweedehands auto aanschaft met een minimaal aantal eigenaren? Kies dan voor kentekencheck eigenaren voor het achterhalen van het aantal eigenaren auto, zodat je zeker weet dat je geen miskoop doet. Meer over het uitvoeren van een kentekencheck om de eigenarenhistorie van een auto te achterhalen, lees je in dit artikel.

 

Waarom kentekencheck: invloed aantal eigenaren auto

Misschien vraag je je wel af wat er nu zo erg is aan een auto die meerdere eigenaren heeft gehad en waarom je een RDW kentekencheck moet doen om het aantal eigenaren van een voertuig te achterhalen. Voor sommigen lijkt het namelijk niet zo erg dat een auto in het bezit is geweest van verschillende eigenaren, maar in feite is het zeker geen positief feit als een voertuig steeds naar verschillende eigenaren gegaan is. Iedere eigenaar gaat namelijk weer op een andere manier om met de auto, waardoor de auto door de ene eigenaar bijvoorbeeld erg goed is onderhouden terwijl de eigenaar die hierna in het bezit was van het voertuig nooit naar de garage is gegaan. Overigens kun je je ook afvragen of je een auto wil aanschaffen als dit voertuig in tien jaar dertien verschillende eigenaren heeft gehad, omdat dit gegeven ook iets kan zeggen over de kwaliteit van het voertuig en de tevredenheid van eerdere eigenaren.

 

Hoeveel eigenaren heeft een auto gehad? Doe een kenteken check

Om te achterhalen wat het aantal eigenaren auto is geweest door deaantal eigenaren auto jaren heen, kun je een kenteken check uitvoeren. Bij het uitvoeren van een kenteken check achterhaal je niet alleen op hoeveel verschillende namen het betreffende voertuig door de jaren heen heeft gestaan, maar ook wat de datum laatste tenaamstelling is geweest. Heb je te maken met een import auto? Dan kun je het kenteken niet natrekken, aangezien het kenteken van een import auto niet geregistreerd staat bij de RDW. Wil je in dit geval meer te weten komen over het aantal eigenaren auto, dan dien je een controle uit te voeren op het chassisnummer van het voertuig dat je aan wil schaffen. Meer over het importeren van een auto en hoe het kan dat de autohistorie verloren gaat met het importeren lees je hier.

6 Comments

 1. Grepyh September 7, 2015 at 4:18 am Reply

  Ik heb deze auto gekocht en maar 5 maanden gereden en nu nu kan hij plotseling niet meer rijden is nu bij een sloperij is nog op mijn naam ik wil graag weten hoe veel eigenaren het heeft gehad

  • admin September 12, 2015 at 10:40 am Reply

   Beste Yolanda,

   Hiervoor kun je een check doen op de de site Rdwautowaarde.nl.

   Groet,

   Rdwcheck.nl

 2. Rene Tuinman September 11, 2015 at 9:05 pm Reply

  Hallo,

  Ik probeer de geschiedenis van een aoto te acherhalen die momenteel een spaans kenteken heeft, maar die ongeveer 7 jaar geleden uit nederland is overgekomen. Geen kenteken is bekend, alleen chassis nummer, etc. kunt u helpen?

  M.vr.gr.
  R.t

  • admin September 12, 2015 at 10:46 am Reply

   Beste Rene,

   Helaas kunnen wij je niet helpen.

   Gr,

   Rdwcheck.nl

 3. Brenda November 20, 2016 at 10:12 am Reply

  Kun je ook zien op wiens naam de auto heeft gestaan. Het is wel een verschil of de auto snel wordt doorverhandeld door garagehouders of particulieren.

  Mvg brenda

  • Editor November 30, 2016 at 3:37 pm Reply

   Beste Brenda,

   Goed punt, slim!

   Je kunt niet zien op wiens naam de auto heeft gestaan. Wel kun je met het uitgebreide rapport zien of het particulieren of garagehouders betrof en hoe lang ieder de auto in bezit heeft gehad. Deze check is bijzonder uitgebreid en je zal echt alle eigenarentijden (zakelijk / prive) kunnen inzien.

   Groet,
   Klantenservice

   Aanrader dus!

Leave A Comment