Autoverleden

Second slide

Doe de kentekencheck!

✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ APK vervaldatum opzoeken
✓ Gedetailleerde waarde opvragen

Ga je een tweedehands auto kopen? Doe dan altijd een auto check om het autoverleden te achterhalen. Middels een auto check op www.rdwcheck.nl kun je de volledige auto historie bekijken. Door het checken van deze autohistorie krijg je inzicht in het autoverleden, de complete autohistorie, het schadeverleden en de eigenaren historie. Naast het checken van de historie van een auto kun je ook de tellerstand opvragen middels de NAP check. Op deze pagina geven we meer inzicht in het controleren van het schadeverleden middels een autohistorie check in het algemeen en de redenen waarom een dergelijke controle. Voordat we de voertuig check zelf behandelen duiken we eerst in een interessant arrest betreffende het autoverleden en de schadehistorie van een specifiek voertuig.

Wat is het autoverleden?

Elk voertuig heeft een verleden. Dit noemen ze het autoverleden. Gedurende de levensduur van een auto kan er van alles met een auto gebeuren en moet de auto goed worden onderhouden. Het autoverleden, oftewel de historie van de auto, is bepalend voor de kwaliteit en duurzaamheid van de auto. Een auto zonder schadeverleden, met goede onderhoudshistorie en juiste kilometerstand heeft een beter toekomstperspectief dan een auto waarbij dit alles niet in orde is.

Waarom zou ik het autoverleden opvragen?

Wanneer je een tweedehands auto koopt is het verstandig het autoverleden op te vragen. Je krijgt inzicht in het schadeverleden, krijgt te zien of de kilometerstand klopt, krijgt inzicht in de eigenarenhistorie, kunt opvragen hoe de auto is onderhouden en wat er tijdens de APK keuring is vervangen. Voorkom dat je een miskoop doet en check het autoverleden.

Check het autoverleden, dat bespaart je een hoop zorgen

Op 21 december 1991 wees de Hoge Raad een belangrijk arrest. De Hoge Raad der Nederlanden vernietigde in zijn arrest een eerdere uitspraak van de Hoge Raad. Waar ging dit arrest over? We hadden het net toch over autohistorie checken? Inderdaad en daar ging dit arrest dus ook over. Het arrest ging over een particuliere koper die van een autohandelaar een Citroen had gekocht. Tot dusver niets aan de hand. Wat was echter het geval? De koper van de auto had één ding niet gedaan en dat was het autoverleden checken. Met andere woorden, de koper was vergeten de autohistorie op te vragen.

Als de koper (voor de geïnteresseerde: Van Geest) dit wel had gedaan, dan had zij geweten dat de auto eerder bij een ongeluk betrokken was geweest en daarna niet voldoende was gerepareerd. Ook was de auto door de verzekeraar “total loss” verklaard. Er was dus sprake van flinke schadehistorie. De verkoper (wederom voor de geïnteresseerde: Nederlof) had dit niet aan de kopende partij gemeld. De vraag die toen oprees was als volgt: Is de kopende partij zelf verantwoordelijk om het autoverleden van een voertuig na te gaan. De autohistorie is namelijk, ook voor particulieren, eenvoudig te achterhalen via het kenteken.

RDW check autoverleden

 

Wie verantwoordelijk voor de voertuig check

Dat het opvragen van het autoverleden middels een auto of voertuig check verstandig is blijkt uit de uitspraak van de Hoge Raad. De Hoge Raad is Nederlands hoogste rechtscollege, uiteindelijk oordeelde de Hoge Raad dat de verkopende partij in dit geval de schade aan de auto wel had moeten melden. Betekende dit dat de koper helemaal vrij was gesteld van enige blaam? Niets is minder waar. Dat de koper had verzaakt de autohistorie via het kenteken te checken werd haar zwaar aangerekend. De hogere rechten stelde verder dat het opzoeken van de autogeschiedenis via het kenteken de verantwoordelijkheid van de koper was. Dat de verkoper niets had vermeld over de auto geschiedenis deed hier niets aan af.

Het hof was van mening dat de kopende partij het autoverleden zelf had moeten onderzoeken met bijvoorbeeld een RDW check, een auto check, schade check of een voertuig check. Als de koper dit had gedaan had zij geweten dat de auto schadehistorie had. De zaak was aangespannen door de koper met als doel een schadevergoeding te eisen voor het verzwijgen van de schadehistorie. Door de uitspraak was er voor de kopende partij dus geen ruimte om een schadevergoeding te eisen. Als zij en online auto check had gedaan was dit wellicht wel mogelijk geweest.

Gelukkig voor de kopende partij oordeelde de Hoge Raad dat verkopende partij wel melding had moeten maken van de gebreken van een auto en zo kon er toch een passende oplossing voor de kopende partij gezocht worden. Belangrijk om te weten is dat de Hoge Raad het hoogste rechtsorgaan in Nederland is, het duurt jaren voordat een zaak uiteindelijk daar terecht komt.

 

In de praktijk wil je, als je een auto koopt, al dat gezeur niet. Je wilt gewoon een goede auto, zonder verborgen gebreken  en zonder schade historie. Overigens wil je als je een tweedehands auto koopt er zeker geen jarenlange, dure juridische procedure bij krijgen. Gelukkig is dat ook niet meer nodig. Het is tegenwoordig makkelijker dan ooit om een RDW kentekencheck voor schade historie te doen. Door een kenteken check te doen kan je eenvoudig de autohistorie opvragen en zo kijken of een auto bijvoorbeeld een schadeverleden heeft.

 

Autohistorie opvragen? Check autoschade middels een kenteken check

Middels de auto check bovenaan deze pagina is het mogelijk de rdw voertuiggegevens van een voertuig op te vragen via het VWE. We spreken daar ook wel van een voertuig check of een rdw check. Een aanvulling op de RDW check is het opvragen van het autoverleden. Middels deze optie is het mogelijk om de geschiedenis van een kenteken te achterhalen. Deze online auto check geeft inzicht in geregistreerde schade aan een voertuig. Het opvragen van het autoverleden middels de auto check is mogelijk omdat men in Nederland de auto koppelt aan het kenteken. Voor Nederlanders is het dan ook mogelijk om de geschiedenis via het kenteken op te vragen. In het buitenland is een kenteken gekoppeld aan een persoon. Het is dan ook lastig om via het kenteken een online schade check te doen. Om de autohistorie in het buitenland te checken is het chassisnummer nodig. Op dit moment heeft Rdwcheck.nl geen toegang tot die buitenlandse data.

Let op: niet iedere vorm van schade wordt geregistreerd en niet alle gevallen staan in een database. Het kan dus voor komen dat het niet mogelijk is om de autohistorie te checken. Het controleren van de schade historie van een auto kan je veel ellende besparen en in het geval wat hierboven is besproken kan het je zelfs een lange juridische procedure besparen.

 

Schadehistorie hoeft geen afstel van de koopt te betekenen

Kentekencheck voor schadeAls uit het autoverleden blijkt dat er schade aan een auto is geweest, dan hoeft dit niet direct te betekenen dat er sprake is van een slechte auto. De eigenschap van schade is namelijk dat deze vaak te herstellen is. Als schade op de juiste manier hersteld is, dan hoeft er geen probleem te zijn. Het punt is alleen dat je het recht hebt om te weten of er schade aan een auto is geweest. Een kenteken check voor schade kan je helpen om deze informatie boven tafel te krijgen.

Pas als je weet dat er schade aan een auto is geweest kan je vaststellen of de schade vakkundig is gerepareerd, of er iemand bijhalen die er meer verstand van heeft dan jij. Ook heeft een schadeauto vaak een lagere prijs dan een auto die geen schade heeft gehad. Als je weet dat een auto schade heeft gehad, kan je dit meenemen in je onderhandelingen. Een kenteken check voor schade kan je dus helpen om problemen te voorkomen, te onderzoeken of eventuele schade op een juiste manier is hersteld én kan je helpen om mogelijk een lagere koopprijs te bedingen.

Overigens zijn er situaties waarin de schadehistorie dusdanig groot is dat de auto “totallos” is verklaard. In dat geval is het wellicht verstandiger om een andere auto aan te schaffen. Controleer ook altijd of er sprake is van een logische tellerstand. Dit kan je achterhalen door een NAP Check te doen. Bij de NAP controle kun je checken of de kilometerstand van een auto logisch of onlogisch is. Vanzelfsprekend is er bij een onlogische stand (in de meeste gevallen) sprake van fraude. Meer over het NAP rapport lees je verderop op deze pagina.

 

De schadehistorie auto is één ding waar je op moet letten, er is echter meer!

Door de geschiedenis van een auto te achterhalen kunnen schade auto’s worden herkend. De schade kan fysiek zichtbaar zijn, of je kan achter de schade komen door een kenteken check voor schade te doen. Maar door het autoverleden van een voertuig te bekijken kom je echter niet achter een andere vorm van fraude. Veel fraude wordt gepleegd met de kilometerstand van auto’s. Veel mensen kiezen er daarom voor om niet alleen een kenteken check voor schade te doen, maar ook om een NAP check voor een tellerrapport op te vragen. NAP staat voor Nationale Auto Pas

Wat is een NAP check en wat is een tellerrapport?RDW check autowaarde

De NAP check is een tool waarmee je tellerstanden kunt controleren. Een NAP tellerraport kijkt naar de kilometerstand van een voertuig. Als een auto bij een RDW erkende garage komt, wordt de kilometerstand opgeslagen in de database van de Nationale Auto Pas. Op het moment dat jij een kenteken invoert met de kilometerstand erbij die jij hebt doorgekregen, dan wordt deze gecombineerd met de gegevens uit de database van de Nationale Autopas. Is een voertuig vroeger bij een RDW erkende garage geweest en hebben die een lagere kilometerstand doorgegeven, dan zal uit het NAP tellerrapport blijken dat er iets niet in de haak is.
Er is dan nog niet direct fraude in het spel, maar het is wel een extra reden om goed door te vragen bij de aankoop van een auto. Doorvragen is sowieso verstandig. Bovenstaande checks en rapporten zijn ook niet altijd volledig en kunnen ook omzeilt worden. Wel geven ze een indicatie. Doorvragen maakt je positie zeker ook sterker. Zeker wanneer je gemaakte afspraken op schrift hebt staan!

 

De RDW kentekencheck – Wat kunt u er nog meer mee?

Met de RDW kentekencheck kunt u een kenteken checken op auto waarde en u kunt ermee inzicht krijgen in alle RDW voertuiggegevens via onze koppeling met het VWE. Ook handig is de rekenmodule voor wegenbelasting, hiermee kunt u direct uw motorrijtuigenbelasting berekenen en zien wat de vaste lasten van een bepaald voertuig zijn. Houdt ook altijd rekening met verzekeringskosten en overige onderhoudskosten. Vooral de combinatie van autoverleden checken met tellerstanden controleren aan de hand van de NAP check zijn een enorme steun in de rug voor iedereen die een auto wilt kopen. Doe de kenteken check en verklein de kans om opgelicht te worden. Het doen van een kenteken check laat u binnen enkele seconden zien of de auto mogelijk betrokken is bij fraude en of de auto waarde overeenkomt met de vraagprijs. Het doen van een RDW kentekencheck is deels gratis. U kunt ervoor kiezen een volledig gratis kentekencheck te doen, bedenk echt wel dat deze dan niet zo compleet is als een betaalde kentekencheck.

 

Autowaarde en schadehistorie

Auto kopenHet spreekt voor zich dat de waarde van een voertuig kan worden beïnvloed door een eventuele schadehistorie. Doe daar altijd een online voertuig check om op die manier de autogeschiedenis in zijn geheel te achterhalen. Wij raden je aan om deze aan te vullen met een NAP check zodat je ook direct weet of de km stand klopt. Ten slotte kun je ook nog een antwoord op de vraag “Wat is mijn auto waard” krijgen door een waardecheck te doen. Zo weet je direct wat de gemiddelde verkoopwaarde van jouw voertuig is. Uiteraard is een dergelijke autowaarde berekening ook te gebruiken als je een tweedehands auto gaat kopen. Dan weet je immers of de verkoper een redelijke prijs voor de auto vraagt.

59 Comments

 1. Veenstra May 12, 2015 at 2:23 pm Reply

  Complete chec

 2. w.van Houten May 16, 2015 at 4:06 pm Reply

  verleden van de auto

 3. sofi June 7, 2015 at 2:28 pm Reply

  graag wil ik weten of de auto met kenteken 55zbp8 ooit schade hebt gereden. groeten.

  • admin June 8, 2015 at 11:28 am Reply

   Dat kunt u natrekken door de kentkencheck op onze website te doen.

   Met vriendelijke groet,
   RDW check team

   • Peelen October 7, 2015 at 8:52 am Reply

    Wanneer is de laatste overschrijving geweest van deze scooter ?

    • admin October 15, 2015 at 1:39 pm Reply

     Beste,

     Voor antwoord op uw vraag is het kenteken van de scooter nodig. Met het kenteken kunt u natrekken wanneer de laatste overschrijving is geweest.

     Groet,
     RDW check

 4. Auto kopen? Doe de schadecheck June 8, 2015 at 11:47 am Reply

  […] AUTOVERLEDEN […]

  • Joop Dijkstra February 3, 2017 at 6:57 pm Reply

   heb alles al ingevoerd bij rdw komt uit modaal tot zware schade maar hoe kom ik er achter wat deze schade is geweest

   • Editor February 9, 2017 at 11:17 am Reply

    Beste,

    U kunt het best met de auto, bijvoorbeeld tijdens de proefrit, naar een garage gaan. Liefst een garage die bekent is met het merk en model. Laat de auto daar keuren en controleren. Zij kunnen zien wat de schade precies was en belangrijker nog, controleren hoe de kwaliteit van het schadeherstel is. Want een schadeverleden hoeft niet erg te zijn, voorwaarden is wel dat de auto vakkundig is hersteld en volledig op het originele kwaliteitsniveau is teruggebracht.

    Koop de auto niet zonder dit te doen. Want u kan heel goed een miskoop doen als de schade aan de auto door een beunhaas is hersteld. Zeker omdat het modaal tot zware schade betreft.
    Groet,
    Team klantenservice

 5. beekman June 18, 2015 at 10:21 am Reply

  86pkvb

 6. Sonnack June 22, 2015 at 9:45 am Reply

  graag Schadeverleden en aantaal Eigenaren +km

 7. B.Geel June 27, 2015 at 2:01 pm Reply

  ik wou weten of deze auto schade heeft gehad

 8. jan leek July 16, 2015 at 9:56 am Reply

  schadeverleden en km stand

 9. p.kamphuis July 20, 2015 at 12:27 pm Reply

  heeft deze auto schade gehad.

  • admin August 11, 2015 at 1:41 pm Reply

   Beste Pieter,

   Om dat te doen zul je een schadecheck moeten doen.

   Gr,

   Rdwcheck.nl

 10. Schadeverleden auto: wat is het en hoe controleren? August 8, 2015 at 1:49 pm Reply

  […] AUTOVERLEDEN […]

 11. B. VAN DEN BERG August 31, 2015 at 9:52 am Reply

  ik zoek gegevens van de Saab met kenteken 49 – GL – SX maar krijgt er helemaal geen informatie over.
  Een verdacht persoon verscheen met deze auto bij ons om ons te bedreigen.

 12. L.A. den Hollander September 13, 2015 at 6:49 am Reply

  Gaarne een volledige RDW check voor de aankoop van 54-HPV-1

 13. Autoschade check – Online schadehistorie opvragen – RDW check – RDW kentekencheck inclusief NAP check September 20, 2015 at 1:38 pm Reply

  […] AUTOVERLEDEN […]

 14. peters F.G. September 23, 2015 at 8:26 am Reply

  graag wil ik weten of deze auto nog in goede staat is en het auto verleden.

  • admin September 23, 2015 at 8:48 am Reply

   Beste Peter,

   Om welke auto gaat het?

   Gr,

   Rdwcheck.nl

 15. Cristel September 30, 2015 at 10:19 am Reply

  Graag een schadecheck voor deze Mitsubishi Colt. GZ-402-D.
  Garage beweert dat het geen schadeauto is en de RDW zegt dat ‘ie met schade is ingevoerd??
  Schadecheck geeft aan van niet nl….

  • admin October 1, 2015 at 8:29 am Reply

   Beste,

   Als het een import auto betreft kan het zijn dat de schadecheck deze schade niet heeft geregistreerd omdat het is gebeurt voordat de auto op Nederlands kenteken is gezet. U kunt het beste voorzichtig zijn het aankopen van deze auto. Bij voorkeur gaat u tijdens uw proefrit even langs een andere garage om de auto op de brug te zetten ter controle. De meeste autobedrijven kunnen oude schade aan een auto goed herkennen. Overweeg anders een aankoopkeuring of kijk rond naar een andere auto. Er zijn genoeg betrouwbare auto’s te koop. Bij twijfel gewoon niet doen.

   Groeten,
   RDW check

 16. KEN October 17, 2015 at 2:13 pm Reply

  Beste heer/mevrouw,
  Kun u deze auto (kenteken 52-HB-SX) controleren of het een betrouwbaar auto is.
  Kmstand is 134.58 km.Bouwjaar is van 05-2001. Schadeverleden opvragen, Aantal eigenaren natrekken, Tellerstanden controleren, Gedetailleerde waarde opvragen.
  Met vriendelijke groet,
  Ken

  • admin October 20, 2015 at 12:34 pm Reply

   Beste Ken,

   Deze informatie opvragen kunt u zelf door het kenteken in te vullen en de volledige RDW check te doen.

   Hopelijk gaat het lukken, Succes

   Groeten,
   RDW check

 17. Susanne December 28, 2015 at 11:49 am Reply

  Goedemiddag,

  Is de historie ook op te vragen bij auto’s die geimporteerd zijn uit Duitsland of Belgie?

  Hartelijke groet, Susanne

  • admin December 28, 2015 at 12:54 pm Reply

   Beste Suzanne,

   U kunt ook de historie van een import auto opvragen. Als de auto voor langere tijd in Nederland geregistreerd is kunt u een kenteken check doen. Anders is het verstandig om een chassischeck te doen, klik hier voor een chassischeck. Hier kunt u het chassisnummer invoeren en op basis van het chassisnummer de auto natrekken.

   Groeten,
   RDW check

 18. Peek January 1, 2016 at 1:03 pm Reply

  Goedemiddag,

  Onlangs hebben wij een check gedaan via een chassischeck en een autoverleden check. Beide geven geen bijzonderheden aan. Echter is het wel zo dat de auto in 2013 is geïmporteerd en dat de kilometers vanaf januari 2014 zijn geregistreerd. De auto heeft aardig wat eigenaren gehad vandaar onze onrust. Maar in alle checks kunnen we geen bijzonderheden vinden. Kunt u mij vertellen waarom we het aantal kilometers vanaf 2013 tot 2014 niet kunnen bekijken?

  En kan een schade gerepareerd zijn zonder dat hij te zien is in de chassischeck?

  Het gaat om een BMW 325d met kenteken 51-ZVF-7.

  Ik hoor het graag.

  Bedankt.

  • admin January 6, 2016 at 2:43 pm Reply

   Beste,

   Dit is een interessante vraagstelling.

   Wij begrijpen dat het aantal eigenaren u verontrust, dit zijn de eigenaren in Nederland, dus niet in het buitenland. Het kan zijn dat u het aantal kilometers niet door de RDW bevestigd kan worden omdat er te weinig tellerstanden geregistreerd zijn. Het RDW geeft dan simpelweg geen oordeel over de juistheid van de kilometerstand omdat er over de voorliggende periode geen zekerheid gegeven kan worden. Schade kan herstelt zijn zonder dat dit bij de chassischeck naar voren komt. Meestal wordt niet noemenswaardige schade niet gemeld. Het kan natuurlijk ook zijn dat de auto schade heeft gehad deze schade niet via een verzekering is hersteld maar door de vorige eigenaar zelf.

   Wat u het beste kunnen doen:
   – Neem contact op met de garagebedrijven waar de auto onderhoud heeft gehad en vraag naar de onderhoudshistorie en/of schadeverleden. Zij houden reparaties en bijzonderheden bij. Geeft de vorige eigenaar deze gegevens niet vrij of is het geen officieel bedrijf dan is er mogelijk wat aan de hand.
   – Laat de auto keuren voor aankoop, dit kunt u het beste doen via Mijn Autocoach. Zij kunnen zeker zien of de auto in goede staat is en of de auto in het verleden schade heeft gehad.

   Mocht u blijven twijfelen, er zijn genoeg auto’s te koop. U kunt soms beter iets meer uitgeven voor een zekerweten goede auto dan later tegen problemen aan lopen.

   Wij zijn benieuwd hoe het afloopt, laat u even wat weten?

   Groeten,
   RDW check

 19. Armand January 22, 2016 at 11:55 am Reply

  Ik heb een importauto gekocht. Zie ik via de chassischeck ook de geschiedenis in Duitsland? bedankt voor de reactive alvast!

  • admin January 28, 2016 at 10:54 am Reply

   Beste,

   Dat klopt. De chassischeck geeft u in inderdaad inzicht in het autoverleden van de auto in Duitsland.

   Zie http://www.chassischeck.nl voor het doen van een chassischeck.

   Groeten,
   RDW check

 20. Linda Peters March 11, 2016 at 11:04 pm Reply

  Hallo,

  Wij hebben op ‘schadeverleden.nl’ een check gedaan voor kenteken 72KKT5. Op de RDW site stond namelijk bij schadecheck “volgt spoedig”. Dus daar waren de gegevens nog niet opvraagbaar.
  Uit de check blijkt dat het gaat om een auto met schade (modaal tot zwaar). Alleen worden er geen gegevens genoemd over de mate en plaats van de schade. Mss kunnen we via deze weg toch meer te weten komen.

  • admin March 15, 2016 at 12:54 pm Reply

   Beste Linda,

   Kennelijk is er niet meer informatie over het voertuig geregistreerd. Toch is deze informatie wel enorm belangrijk voor u. Nu u weet dat de auto in het autoverleden schade heeft gehad moet u extra op uw hoede zijn. Zeker nu blijkt dat de schade modaal tot zwaar is geweest. Wat u het beste kunt doen, indien u nog steeds interesse heeft in het voertuig, is de auto laten keuren. Dit kunt u bij vrijwel elk garagebedrijf laten doen. Zij kunnen de auto dan controleren op onderhoudsstaat en sporen van autoschade.

   Succes bij het kopen van uw occasion en staar u niet blind op een auto. Er zijn genoeg occasions te koop.

   Groeten,
   Team RDW check

 21. Yonas March 25, 2016 at 8:01 am Reply

  Goedendag

  Ik wil hier in belgie een tweedehands auto kopen die een jaar geleden is geimporteert uit nederland. Echter heb ik geen kilometers gegevens van de jaren dat de auto ingeschreven stond in nederland. Hoe zou ik dit kunnen checken ?

  • admin March 31, 2016 at 1:46 pm Reply

   Beste Yonas,

   U kunt via deze link de onder andere de kilometerstand controleren. Het enige wat u nodig heeft is de huidige kilometerstand van het voertuig. Het is tevens mogelijk het schadeverleden, de Nederlandse autowaarde en de eigenarenhistorie te controleren.

   Met vriendelijke groet,

   Team RDW check

 22. Shiela Keizer April 13, 2016 at 6:01 pm Reply

  Ik heb gister een auto aangeschaft waar de kilometerstand niet verder gaat dan toen ik het kocht.
  Ik wilde graag het historie van de JB824S opvragen.

  • admin April 22, 2016 at 9:19 am Reply

   Beste,

   Vul het kenteken in bij de kenteken check zodat u het autoverleden kunt controleren om te zien of de kilometerstand klopt. Heeft u de auto bij een autobedrijf of particulier gekocht? Heeft de vorige eigenaar u op de hoogte gesteld van dit gebrek? Indien er sprake is van kilometerfraude of verborgen gebreken dan kunt u de koop mogelijk ontbinden.

   Veel succes.

   Groet,
   RDW Check

 23. Wat moet je weten over het RDW kenteken? – Rdwcheck.nl May 10, 2016 at 9:37 am Reply

  […] Autoverleden […]

 24. Welke taken heeft een schadeherstelbedrijf – Rdwcheck.nl May 10, 2016 at 9:48 am Reply

  […] Autoverleden […]

 25. RDW OVI & Inruilwaarde berekenen – Rdwcheck.nl May 10, 2016 at 11:32 am Reply

  […] Autoverleden […]

 26. Tweedehands auto kopen en RDW – Rdwcheck.nl June 1, 2016 at 6:46 pm Reply

  […] Autoverleden […]

 27. Kenteken opzoeken RDW – Rdwcheck.nl June 1, 2016 at 7:50 pm Reply

  […] Autoverleden […]

 28. Wat kun je doen met een kentekencheck RDW – Rdwcheck.nl June 2, 2016 at 8:07 am Reply

  […] Autoverleden […]

 29. Welke diensten biedt rdwcheck.nl? – Rdwcheck.nl June 3, 2016 at 12:32 pm Reply

  […] Autoverleden […]

 30. Luc December 9, 2016 at 9:12 am Reply

  Tot hoever terug gaan uw gegevens? Ik wil graag de historie (eigenaren, kilometerstand) achterhalen van een oldtimer die in Nederland nieuw op kenteken gezet in 1967. De RDW heeft alleen de historie van de laatste 9 jaar en ik ben op zoek naar de historie van de periode 1967 tot 2007. Bedankt.

  • Editor December 19, 2016 at 3:04 pm Reply

   Beste,

   Goede vraag. De gegevens ruim langer dan 9 jaar terug. Toch blijft het lastig om betrouwbare autohistorische gegevens te vinden van een oldtimer. U kunt altijd een aanvraag doen en indien de gegevens niet beschikbaar zijn kiezen voor geld terug. Autoverleden hanteert altijd een geen gegevens geld terug policy.

   Tip: Laat de auto keuren en taxeren bij een specialist.

   Groet en veel succes bij het achterhalen van het autoverleden van de oldtimer.

   Klantenservice

 31. Een autocheck voor het schadeverleden – Met een RDW Check inzicht in voertuiggegevens – Rdwcheck.nl January 17, 2017 at 2:32 pm Reply

  […] Autoverleden […]

 32. Stappenplan zakelijk auto importeren – Met een RDW Check inzicht in voertuiggegevens – Rdwcheck.nl February 20, 2017 at 11:14 am Reply

  […] Autoverleden […]

 33. Hoe weet ik zeker dat ik niet word opgelicht als ik een occasion koop? – Met een RDW Check inzicht in voertuiggegevens – Rdwcheck.nl March 6, 2017 at 1:06 pm Reply

  […] Autoverleden […]

 34. Laat je niet oplichten door sjoemelaars – Met een RDW Check inzicht in voertuiggegevens – Rdwcheck.nl March 13, 2017 at 1:58 pm Reply

  […] Autoverleden […]

 35. Markus Oosterbaan March 22, 2017 at 10:33 am Reply

  Goedemorgen,

  Ik heb gisteren een 2e hands Renault Laguna 1.8 uit 2003 gekocht. Bij het doornemen van het onderhoudsboekje kwam ik erachter dat de gegevens niet verder gaan dan 2008.

  Is het mogelijk ergens een onderhoudshistorie van de auto te krijgen/vinden?

  Kan namelijk nergens terug vinden wanneer de distributieriem voor het laatst is vervangen. (Sticker onder de motorkap mist met betreffende gegevens van de distributieriem.)

  Bij voorbaat dank.

  Met vriendelijke groet,
  Markus Oosterbaan

  • Editor March 23, 2017 at 3:03 pm Reply

   Beste Markus,

   Dat is een hele goede vraag. Het is namelijk enorm belangrijk om te weten wanneer deze voor het laatst is vervangen. Helaas gebeurt het vaker dat mensen na verloop van tijd hun onderhoudsboekjes niet meer laten invullen. U kunt een aantal dingen doen:

   1. De dealer / onderhoudsgarage opbellen om na te vragen of en welk onderhoud er is gepleegd.
   2. De vorige eigenaar vragen of deze nog bonnen heeft en uiteraard vragen wanneer de distributieriem is vervangen. Zij zouden dit moeten weten.
   3. Kentekencheck bij
   autoverleden.nl doen. Ik weet alleen niet zeker welke gegevens zij kunnen geven over het onderhoud en of ze je ook tonen wanneer de distributieriem is vervangen. Dit zou wat mij betreft dus een laatste redmiddel zijn.

   Groet,
   Team RDWCHECK

 36. Peter May 30, 2017 at 12:19 pm Reply

  Beste mensen,

  Ik wil graag een tweedehands auto kopen maar ik heb geen idee waar ik op moet letten. Kan iemand hier helpen? Wie heeft er tips?

  Peter

 37. Nico June 14, 2017 at 1:34 pm Reply

  Goedemiddag,

  ik wil een chassisnummer-check doen, alleen kan ik niet vinden waar ik dit via de RDW-website kan doen. Een ‘kenteken-check’ of ‘RDW-check’ bevat volgens mij geen check op het chassisnummer.

  Kunnen jullie helpen?

  • Editor June 26, 2017 at 9:10 am Reply

   Beste,

   Daar heeft u gelijk in. U kunt op de website van de RDW geen chassischeck doen. Dit kan wel doen via deze link: chassisnummer checken. Ik moet er wel bij zeggen dat deze partij niet altijd data heeft. Maar het is een poging waard, zeker bij een import auto. Voor een origineel Nederlandse auto is er geen toegevoegde waarde voor een chassischeck.

   Groet,
   Klantenservice

 38. Michael June 15, 2017 at 7:48 am Reply

  Kan ik ook het verleden checken van een uit Duitsland geimporteerde auto?

  • Editor June 26, 2017 at 9:06 am Reply

   Beste,

   Het verleden van een Duitse auto checken is lastig. Zeker wanneer u de historie voor import wilt achterhalen. U zou het beste het chassisnummer kunnen checken. Wellicht kunt u dit via deze link proberen? chassisnummer checken

Leave A Comment