Het kenteken opzoeken in het RDW register, wat kan je te weten komen?

Second slide

Doe de Online Kentekencheck!

✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto’s check
✓ APK vervaldatum opzoeken
✓ Gedetailleerde waarde opvragen

20 Dec , 2015,
Editor
, , , , ,
5 comments

kenteken opzoekenWie op zoek is naar meer informatie over een auto, kan die informatie ophalen uit het RDW kentekenregister. Het RDW kentekenregister is een officieel register dat wordt bijgehouden door de Rijksdienst Wegverkeer (RDW). Wie een kenteken opzoekt in de RDW database kan veel te weten komen over een bepaalde auto.

Het doen van een RDW kentekencheck kan handig zijn voor mensen die een tweedehands auto willen gaan kopen, of voor mensen die al een auto hebben. De auto informatie die uit het kentekenregister kan worden opgehaald is namelijk erg divers en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

 

Algemene informatie aan de hand van het kenteken opzoeken

Als je een tweedehands auto gaat kopen, dan kan je in het RDW kentekenregister veel algemene informatie over een auto vinden. In de RDW database staat namelijk de algemene informatie over een auto geregistreerd en is vrij voor iedereen toegankelijk.

Als je het kenteken gaat zoeken in de RDW database dan kan je bijvoorbeeld te weten komen of de auto als gestolen te boek staat, handig als je geen heler wilt worden, of zien of een auto wel de weg op mag, of eerst nog een keuring moet ondergaan. Daarnaast kan je zien of een auto WA verzekerd is.

Deze informatie kan belangrijk zijn als je een tweedehands auto wilt gaan kopen, maar er is meer informatie die in het kenteken register gevonden kan worden. Het kenteken opzoeken in de database van de RDW kan je bijvoorbeeld ook vrij gedetailleerde informatie geven over de technische specificaties van een auto. Zo kan je controleren of de informatie die een verkoper geeft over een auto wel klopt!

Ook kan je door een RDW kentekencheck te doen informatie achterhalen over de APK vervaldatum. Als de auto niet voor die datum opnieuw APK gekeurd wordt, dan krijg je automatisch een boete. Door een RDW kentekencheck te doen zie je direct voor welke datum jouw auto opnieuw gekeurd moet worden.

 

Weten hoeveel belasting je voor een auto moet betalen met een kentekencheck

autobelastingAls je een auto hebt dan ben je daar behoorlijk wat geld aan kwijt. Geld voor onderhoud, brandstof, afschrijving en niet te vergeten de wegenbelasting. Om de wegenbelasting te berekenen heb je behoorlijk wat informatie over een auto nodig. Vaak is dit specifiek technische informatie. Het is echter mogelijk om aan de hand van het kenteken deze auto gegevens op te zoeken. Zo krijg je op een hele eenvoudige manier de auto informatie die je nodig hebt om de wegenbelasting te berekenen. Er zijn zelfs tools beschikbaar die aan de hand van het RDW kenteken direct zeggen hoeveel wegenbelasting je voor een auto moet betalen.

 

Nog meer informatie aan de hand van het RDW kenteken ophalen

kenteken opzoekenDe informatie die hierboven staat wordt opgezocht aan de hand van de auto informatie in het RDW kentekenregister. Het is echter ook mogelijk om meer over een auto te weten te komen, maar dan buiten het RDW kentekenregister / de RDW om.

Zo kan je door het kenteken op te zoeken in de NAP database te weten komen of er met de kilometerteller is gerommeld en kan je bijvoorbeeld zien of het om een auto met een schadeverleden gaat. Ook is het mogelijk om het kenteken online in te voeren en zo te zien wat de waarde van een auto is. Door de waarde van een auto op te zoeken aan de hand van het kenteken is het makkelijker om te bepalen of je de juiste prijs voor een auto vraagt, of juist betaalt!

5 Comments

 1. Christel January 7, 2016 at 2:17 pm Reply

  Kan ik met de check ook precies zien wat de aard van de schade is die er eventueel zou zijn . Of alleen bv. Schade achter.

  • admin January 11, 2016 at 9:51 am Reply

   Beste,

   U krijgt ten minste inzicht in de locatie van de autoschade en de ernst van de schade per locatie.

   Groeten,
   RDW check

 2. Will Oosterveld March 5, 2016 at 8:18 am Reply

  Ik wil een oude aanhangwagen kopen, het is een zware tandenmaster zonder kenteken, de aanhanger is 40 jaar oud, er staan wel cijfers op, zo n plaatje, mijn vraag is of
  die cijfers bij de RDW bekend zijn en of er uberhaupt ooit een kenteken bij was,
  is dit te achterhalen?

  • admin March 7, 2016 at 8:49 am Reply

   Beste Will,

   U kunt het besten telefonisch contact opnemen met de klantenservice van de RDW via dit nummer: 0900 0739 (0,10 cent per minuut). Het is verstandig het chassisnummer bij de hand te houden zodat deze in de RDW database gecheckt kan worden.

   Groeten,
   RDW check team

 3. Een autocheck voor het schadeverleden – Met een RDW Check inzicht in voertuiggegevens – Rdwcheck.nl January 17, 2017 at 2:44 pm Reply

  […] gaat, of de kilometerstand wel klopt en of de auto nog een geldige Apk heeft. Je kunt ook het kenteken controleren op de autogeschiedenis. Je kunt er bijvoorbeeld achter komen hoeveel eigenaren de auto al heeft […]

Leave A Comment