Informatie over de APK keuring? Doe een kenteken check

Second slide

Doe de kentekencheck!

✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ APK vervaldatum opzoeken
✓ Gedetailleerde waarde opvragen

2 Feb , 2015,
Editor
, , ,
18 comments

APK keuringDe APK vervaldatum is de datum waarop uw vorige APK keuring vervalt. Dit betekent dat je op deze datum weer een nieuwe APK keuring uit moet voeren, zodat je weer met uw auto de weg op mag. En omdat een APK keuring vaak erg duur is en bovendien voor velen een nutteloze investering lijkt, is de vervaldatum van de APK voor de meeste autobezitters geen gelukkige dag in het jaar.

De APK vervaldatum is geen vast gegeven. Zo is de APK vervaldatum niet voor iedere autobezitter gelijk, maar hangt deze datum volledig af van het voertuig dat je tot uw beschikking hebt. Heb je bijvoorbeeld een auto van meer dan dertig jaar oud, dan komt de AKP vervaldatum niet jaarlijks terug, maar eens per twee jaar. En heb je een nog oudere auto, dan hoef je vaak helemaal geen rekening meer te houden met de APK vervaldatum. In dit geval heb je namelijk geen APK-plicht meer en hoef je auto dus niet meer gekeurd te worden. Zo is de APK vervaldatum per auto verschillend.

Om erachter te komen wat de APK vervaldatum van jouw auto is, kun je een kenteken check uitvoeren. Een kenteken check is een eenvoudige online check, waarbij je het kenteken van jouw auto invult om te achterhalen wat de APK vervaldatum van jouw auto is. Nu vraag je je misschien af waar deze informatie vandaan wordt gehaald en of deze informatie wel betrouwbaar is. Maar omdat alle gegevens van de kenteken check, zoals onder andere de APK vervaldatum, afkomstig zijn van de RDW en de VWE weet je bij het uitvoeren van een kenteken check zeker dat je betrouwbare informatie tot je beschikking krijgt.

kenteken checkAls je de APK vervaldatum van jouw auto eenmaal weet na het uitvoeren van een kenteken check, kun je zelf bepalen of je deze datum afwacht of jouw auto al eerder wegbrengt voor een APK-controle. Zo is het mogelijk om vanaf twee maanden voor de APK vervaldatum te starten met een APK-controle, zodat je hier sneller vanaf bent. En omdat deze APK-controle ook gewoon 14 maanden geldig is, hoef je je geen zorgen te maken dat je eerder terug moet voor een nieuwe APK-controle. Doe daarom een kenteken RDW check om te achterhalen wat de APK vervaldatum van jouw auto is en je weet precies wanneer je kunt beginnen met een nieuwe APK-controle.

18 Comments

 1. Alles wat je moet weten over het RDW kenteken June 24, 2015 at 7:35 am Reply

  […] gebruikt om specifieke voertuiginformatie onder te verzamelen, zoals de RDW voertuiggegevens als de APK vervaldatum en de onderhoudshistorie van het voertuig. Wil je meer weten over een specifiek voertuig? Dan kun […]

  • j.h.m. de bruijn September 20, 2015 at 11:52 am Reply

   mijn camper moet apk hebben op 2 februari 2016, maar dan zit ik in portugal.en 1000 km van een keuringsgarage.kan ik nu apk keuring laten doen ? de nieuwe keuring is dan geldig tot oktober 2016. veel dank voor uw antwoord

   • admin September 21, 2015 at 8:42 am Reply

    Beste,

    U kunt de keuring inderdaad eerder laten doen en dat als nieuwe APK keuringsdatum laten gelden. Mocht u in de gelegenheid zijn om twee maanden van te voren de camper te laten keuren, dan kunt u de huidige APK vevaldatum behouden.

    Groeten,
    RDW check

 2. De APK keuring: algemene informatie July 8, 2015 at 11:14 am Reply

  […] iedere autobezitter in Europa verplicht is en die regelmatig ingepland dient te worden. Tijdens de APK check wordt de betreffende auto door een gespecialiseerde garage van top tot teen onder de loep genomen, […]

 3. j.h.m. de bruijn September 20, 2015 at 12:03 pm Reply

  apk tot 2 februari 2016 mag dus 2 maanden verlengt worden tot 2 april, maar ben wel strafbaar omdat na het verlopen van de apk. niet mag worden gereden ? mag ook niet op de openbare weg staan ! wat moet ik doen ?

  • admin September 21, 2015 at 8:40 am Reply

   Beste,

   Je moet bij de http://www.rdw.nl aanvragen om uitstel voor APK keuring. Je mag de auto dan niet gebruiken in de uitstelperiode maar kunt de APK keuringsdatum wel 2 maanden opschuiven. De auto mag dan, mits verzekerd, wel op de openbare weg staan.

   Groeten,
   RDW check

 4. Controleer de APK geldigheid op kenteken May 10, 2016 at 10:54 am Reply

  […] APK gekeurd moet worden. Dit kan gedaan worden door een kenteken check te doen. Aan de hand van het kentekencheck voor APK vervaldatum is namelijk erg eenvoudig te achterhalen wanneer een auto opnieuw APK gekeurd moet worden. Door […]

 5. Waarom een RDW check doen? – Rdwcheck.nl June 3, 2016 at 12:16 pm Reply

  […] op welke locatie en hoe ernstig de schade was. Ook handig is het overzicht aan APK keuringen en de geldigheid van de actuele APK keuring. Krijg ook inzicht in de eigenarenhistorie en de meest voorkomende gebreken van het voertuig met de […]

 6. Marcel October 4, 2016 at 11:16 pm Reply

  Dag,

  Is een auto die vanuit Macedonië afkomstig is, aldaar APK gekeurd en via Duitsland is ingevoerd, zonder meer klaar om probleemloos de weg op te gaan in Nederland, mits de verzekering in orde is?

  Hartelijke groeten,

  Marcel

  • admin October 10, 2016 at 12:54 pm Reply

   Beste Marcel,

   Dat is lastig te zeggen. Wellicht kunt u de APK keuringseisen of belangrijker nog de RDW keuringseisen voor het kenteken doorgeven aan de verkoper in Duitsland zodat deze kan laten checken of de auto aan alle eisen voldoet. U kunt ook met de auto naar een keuringsstation van de RDW gaan om de auto kenteken te laten zetten of de auto eventueel laten keuren voor aankoop.

   Met vriendelijke groet,
   Team RDW check

 7. Jolanda February 8, 2017 at 1:13 pm Reply

  Goeiedag,

  In welke gevallen hoeft een auto geen APK-keuring te krijgen?

  Groet,

  Jolanda

  • Editor February 9, 2017 at 11:11 am Reply

   Beste Jolanda,

   Een auto moet, tenzij deze niet op de openbare weg komt, altijd een geldige APK keuring hebben. De APK keuringsinterval verschilt wel op basis van bouwjaar.

   Groet,
   RDWcheck.nl

 8. Naat April 14, 2017 at 10:40 pm Reply

  Mag ik een apk keuring en onderhoudsbeurt bij een garage laten uitvoeren als de auto op iemand anders zijn naam staat, of moet de eigenaar mee?

  • Editor April 18, 2017 at 7:59 am Reply

   Beste Naat,

   U mag de auto voor APK keuring en onderhoudsbeurt wegbrengen. De eigenaar hoeft dit niet te doen. De APK keuring is alleen voertuiggebonden en het garagebedrijf zal de APK keuring aanmelden bij de RDW en op kenteken registreren welk voertuig het betreft.

   Groet,
   Sophie
   rdwcheck.nl

 9. Daniël May 13, 2017 at 8:03 am Reply

  Beste mensen, ik ben 15 jaar bijna 16 en ik wil graag een brommer kopen. Ik heb er een in gedachten, maar er staat bij als ik het kenteken op zoek “apk verlopen 2017 jaren 5 maanden 13 dagen” wat word hiermee bedoelt en is het nog handig deze te kopen? Alvast bedankt!

  • Editor May 15, 2017 at 1:34 pm Reply

   Beste Daniel,

   Dat staat er omdat een brommer niet APK gekeurd hoeft te worden. Geen zorgen, maar bekijk wel even goed of de brommer in goede staat is.

   Veilige kilometers toegewenst,

   RDWcheck klantenservice

 10. Heidi June 9, 2017 at 6:59 pm Reply

  Beste..mijnauto is vandaag APK gekeurd..maar bij RDW kenteken check..staat het nog niet vermeld..hoe kan dat ,?
  Of duurt dat Bvb dag later ?
  Mvg Heidi

  • Editor June 26, 2017 at 9:13 am Reply

   Beste Heidi,

   Daar zit enige vertraging in. Hopelijk is het nu wel vermeld?

   Groet,
   klantenservice

Leave A Comment