Niet alleen autokopers dupe van tellerstandfraude

Second slide

Doe de Online Kentekencheck!

✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto’s check
✓ APK vervaldatum opzoeken
✓ Gedetailleerde waarde opvragen

3 Apr , 2015,
Editor
, ,
4 comments

Hier op rdwcheck.nl hebben we er vaak over bericht: de gevolgen van kilometertellerstandfraude. Uit onderzoek van het RDW blijkt dat er nog heel vaak wordt gesjoemeld met de kilometertellerstand van tweedehands auto’s. Men doet dit om de dagwaarde van een auto te beïnvloeden. Om meer bewustwording te creëren over het terugdraaien van kilometertellerstanden is het RDW samen met de Vereniging Aanpak Tellerfraude (VAT) een campagne gestart. De slogan van deze campagne luidt “Tellerfraude, draai er niet voor op”. In onze ogen een geweldige en zelfs noodzakelijke stap.

 

 

Voertuigbedrijven dupe van onjuiste kilometerstanden

Niet alleen particulieren krijgen te maken met onjuiste kilometertellerstanden. Ook voertuigbedrijven krijgen hier mee te maken. Op 13 januari heeft Tros Opgelicht zelfs een uitzending besteed aan de gevolgen van deze vorm van oplichting. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing om een kilometerstand te controleren, de tellerstand check via rdwcheck.nl te bereiken. Door een NAP check te doen is het heel eenvoudig om te controleren of een tellerstand logisch (betrouwbaar) of onlogisch (mogelijke fraude) is. Eerder hebben wij al bericht dat er (gelukkig) meer mensen zijn die een NAP check doen.

 

kilometertellerstandfraude

Grote schade door tellerfraude

Veel particulieren en autobedrijven hechten veel waarde aan de tellerstand van de auto. Immers, een auto met minder kilometers op de teller is vaak meer waard dan een auto met een heel hoge tellerstand. Een NAP check geeft inzicht in de juistheid van een tellerstand. Het wordt ook voertuigbedrijven aangeraden om gebruik te maken van een rdw tellerrapport (officieel via de RDW) om op die manier de tellerstand te controleren.

Een ander probleem is dat een onjuiste tellerstand kan zorgen voor verkeerde onderhoudsintervallen. Normaliter worden auto’s op regelmatige basis gecontroleerd op eventuele mankementen. Voor deze intervallen wordt de tellerstand gebruikt als graadmeter. Indien er dus sprake is van een teruggedraaide kilometertellerstand dan kan een onderhoudsbeurt gemist worden. Gevolg is dat eventuele mankementen aan de auto worden gemist en dat de eigenaar doorrijd met een onveilige auto. Stel je eens voor dat er bijvoorbeeld een distributieriem moet worden vervangen of dat het oliefilter niet meer naar behoren werkt. Dit kan grote gevolgen hebben voor zowel de verkeersveiligheid als de belasting op het milieu.

Ook kunnen particulieren het vertrouwen in de voertuigbranche verliezen. Immers, niemand wil een auto kopen bij een garagebedrijf om er vervolgens achter te komen dat de teller van de auto is teruggedraaid. Is er sprake van een teruggedraaide teller dan kan dit dus aanzienlijke imagoschade opleveren.

Wij van RDWcheck.nl onderkennen de problemen die worden veroorzaakt door fraude met tellerstanden. Om die reden is het mogelijk om via ons een RDW kenteken check uit te voeren alsmede een kilometertellerstand controle uit te voeren. Ons systeem genereert een gratis kentekenrapport via welke u eenvoudig kan worden genavigeerd naar aanbieders die u kunnen vertellen of een tellerstand logisch of onlogisch is. Gaat u een tweedehands auto kopen? Doe dan altijd een NAP check.

 

 

 

4 Comments

 1. marius jansen May 4, 2015 at 6:39 am Reply

  Heb rapport a 19 euro aangemaakt maar krijg geen enkele verbinding meer met alle gegevens (rapporten). De website om de code in te voeren opent ook niet meer.
  is eer spraken van een storing?
  Met.vriendelijke. Gr.
  Marius Jansen

  • admin May 6, 2015 at 11:33 am Reply

   Hoi Marius,

   IK heb een email gestuurd met daarin een antwoord.

   Mvg,

   RDWcheck.nl

 2. Tips voor auto importeren en garantie – Met een RDW Check inzicht in voertuiggegevens – Rdwcheck.nl June 3, 2016 at 2:48 pm Reply

  […] een occasion bij een buitenlandse autodealer koopt, is deze kans stukken kleiner. De importeur draait vaak de kilometerstand terug voor de verkoop wat voor grote schade bij particulieren en autobedrijven zorgt. De buitenlandse […]

 3. Resultaat Tellerfraudewet: Nul Veroordelingen – Met een RDW Check inzicht in voertuiggegevens – Rdwcheck.nl January 19, 2017 at 2:34 pm Reply

  […] (VAT) is de wet nog niet geflopt, maar zullen er wel verbeteringen moeten gaan plaatsvinden. Tellerfraude richt enorme schade aan voor zowel autobedrijven als […]

Leave A Comment