Vanaf vandaag meer dan 8 miljoen auto’s op de weg in Nederland

Second slide

Doe de Online Kentekencheck!

✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto’s check
✓ APK vervaldatum opzoeken
✓ Gedetailleerde waarde opvragen

21 Mar , 2016,
Editor
, , , ,
No Comments

Vandaag is duidelijk geworden dat de RDW op 1 januari de 8 miljoenste auto op Nederlands kenteken heeft geregistreerd. Dit nieuws wordt nu naar buiten gebracht om uit te sluiten dat het een tijdelijke piek betrof vertelt de BOVAG. Inmiddels is duidelijk dat het aantal auto’s boven de 8 miljoen is gebleven en de mijlpaal een feit is. Sterker nog, het aantal auto’s dat op Nederlands kenteken geregistreerd is bleef na 1 januari 2016 gewoon stijgen.

RDWAandeel elektrische auto’s

Volgens de BOVAG staat elektrisch rijden nog in de kinderschoenen. Van de 8 miljoen auto’s is slechts 0,1 procent volledig elektrisch en 2 procent deels elektrisch (hybride / plug-in hybride).

Aandeel dieselauto’s

Het aandeel dieselauto’s is de laatste 9 jaar eveneens toegenomen. Het percentage dieselauto’s binnen het totale Nederlandse wagenpark nam van 13 procent toe tot 17 procent. Dit komt voornamelijk door stimuleringsregelingen die ervoor hebben gezorgd dat rijden op gas (LPG) minder aantrekkelijk is geworden dan rijden op diesel. Het percentage auto’s op gas is daardoor afgenomen.

Leave A Comment